...είναι μακριά ο παράδεισος;

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

αναρωτιεμαι...

...αν έχει κάνει κανείς τη παρακάτω συνταγή για μελομακάρονα.
...εμένα δεν μου έκατσε. Και να σκεφτείτε πως την έγραψα, όπως μου την είπε η γιαγιά.
---------------------------------------------------------------------------------------
Υλικά που χρειάστηκα:
  • 1 1/2 ποτήρια λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3/4 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 ποτηριού κονιάκ
  • 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι καρύδια 
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα μαγειρική
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • γαρύφαλλο και κανέλλα σκόνη
 Στο σιρόπι βάζουμε
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια μέλι
  • 2 ποτήρια νερό
  • Ολόκληρο ξύλο κανέλλας
  • Γαρύφαλλα
 Ώρα για δουλειά
  •  Βάζουμε στο μπωλ αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη  και κατόπιν λάδι, κονιάκ, χυμό πορτοκάλι, αφού αναμείξουμε στο χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα.
  • Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς ( αέρας).
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα μακρόστενα και χρησιμοποιούμε τον τρύφτη για να τα πατήσουμε και να πάρουν σχήμα.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί αφού πρώτα το περάσουμε με βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα..
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε σε καυτό σιρόπι. 
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Ρίχνετε από πάνω  καρύδι ή φουντούκι ανακατεμένο με κανέλλα και γαρύφαλλο..
  • Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι μαζί με ξύλο κανέλας και βράζουμε μέχρι να δέσουν ελαφρά, μέχρι να καθαρίσει το σιρόπι.

1 σχόλιο:

Σωτω είπε...

Καλή μου φαίνεται. Γιατί δε σου πέτυχε.