...αν έχει κάνει κανείς τη παρακάτω συνταγή για μελομακάρονα.
...εμένα δεν μου έκατσε. Και να σκεφτείτε πως την έγραψα, όπως μου την είπε η γιαγιά.
---------------------------------------------------------------------------------------
Υλικά που χρειάστηκα:
- 1 1/2 ποτήρια λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 3/4 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
- 1/4 ποτηριού κονιάκ
- 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι καρύδια
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα μαγειρική
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- γαρύφαλλο και κανέλλα σκόνη
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια μέλι
- 2 ποτήρια νερό
- Ολόκληρο ξύλο κανέλλας
- Γαρύφαλλα
- Βάζουμε στο μπωλ αλεύρι, σιμιγδάλι, ζάχαρη και κατόπιν λάδι, κονιάκ, χυμό πορτοκάλι, αφού αναμείξουμε στο χυμό του πορτοκαλιού τη σόδα.
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς ( αέρας).
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα μακρόστενα και χρησιμοποιούμε τον τρύφτη για να τα πατήσουμε και να πάρουν σχήμα.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί αφού πρώτα το περάσουμε με βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα..
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε σε καυτό σιρόπι.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Ρίχνετε από πάνω καρύδι ή φουντούκι ανακατεμένο με κανέλλα και γαρύφαλλο..
- Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι μαζί με ξύλο κανέλας και βράζουμε μέχρι να δέσουν ελαφρά, μέχρι να καθαρίσει το σιρόπι.
1 σχόλιο:
Καλή μου φαίνεται. Γιατί δε σου πέτυχε.
Δημοσίευση σχολίου